Sanatla Terapi

Sosyal Medya da Paylaş

Sanatla Terapi

Tatil hayalleri kurmaya başladığımız şu günlerde, başka kimsenin ayak basamayacağı bir evrene yolculuğa ne dersiniz? İç dünyanıza yapacağınız bu yolculukta size sanat eşlik edecek. Kendinizi daha önce hiç olmadığınız kadar iyi hissedeceksiniz!

Sanat terapisi, çeşitli sanat formlarının terapi sırasında kullanılması esasına dayanıyor. Terapi sırasında sanat sadece bir araç. Zaten sanat ve psikoterapi yapısal olarak birbirine benziyor. İkisinde de yaşantıların dışavurumu var.

Doktor Nevin Eracar’a göre bu terapide ağır ruhsal bozukluklarda büyük başarılar elde ediliyor.Ercar’a göre, terapide sanatın işlevi, insanın kendisini daha açık, hızlı ve acısız ifade etmesini kolaylaştırmak. Bu, aslında bir rehabilitasyon ya da meşguliyet tedavisi değil. Terapistin felsefi yaklaşımı,bilimsel ve mesleki donanımı çok önemli.

Sanatla terapi türlerinden pasif terapide kişi bir sanat objesi yaratmıyor, varolanın üzerine yorum yapıyor. İç dünyasının bilinmeyen yönleri de bu yorum sırasında ortaya çıkıyor.

Sanatla terapiden, özel öğrenim güçlükleri çeken , davranış bozuklukları olan çocuklar da faydalanıyor. Gevşeme amaçlı müzik dinleme, resim atölyesi, çamurla uğraş, psikoterapi için uygun ortam sağlıyor. Cerrahi girişim öncesi ve sonrasında müzikle çalışma hasta ve hekimin süreci yaşamasını kolaylaştırıyor