Sağlıklı bir hayat sürebilmenin ön koşulu fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı olabilmektedir. Günlük yaşamın koşturmacası içinde birçok insan kendisinin, yaşadıklarının, duygu ve düşüncelerinin farkında olamamaktadır.
Yetişkin Terapisinde amaç bedensel ve ruhsal açıdan kişinin kendinin ve sorunlarının farkında olması, yaşadığı problemleri çözme becerisi kazanmasıdır. Böylelikle kişi kendisini ve yaşamını önemseyen, çevresiyle ve kendisiyle barışık yaşamak isteyen, problemlerinin farkında olan ya da yaşadığı problemleri fark etmek isteyen herkes yetişkin Terapisinden yararlanabilir.
Yetişkin Terapisi ayrıca günümüzde birçok ruh sağlığı sorununda da etkili olabilmektedir. Ruhsal açıdan kendisini iyi hissetmeyen, bu nedenle psikiyatriste başvurmuş ve ilaç tedavisine başlayan kişilerde Terapi hizmetinden yararlanabilirler. Terapist danışanın kendisiyle ve çevresiyle uyum içinde yaşamasına yardımcı olur; psikolojik müdahale biçimi olarak,empati yoluyla karşısındakinin düşünce ve duygularını anlamaya çalışır.
- Yetişkinler, kendileri için psikolojik destek ve terapi için alttaki konularda başvuruda bulunabilirler.
- Ruhsal çökkünlük hali (depresif bozukluk)
- Kaygı problemleri (anksiyete bozukluğu)
- Sosyal ve Özgül Fobiler (hayvan tipi, doğal çevre tipi, kan-enjeksiyon-yara tipi, durumsal tip)
- Ruhsal Travma (Fiziksel ve Psikolojik bütünlüğü tehdit eden ve etkili yaralanma belirtileri bırakan yaşantı)
- Kayıp Yas süreci
- Stres yönetimi/toleransı gerilimlerle başa çıkmak (asertif / girişimci davranış biçimi, iletişim problemleri, öfke kontrolü vb. sorunlar)
- Aile danışmanlığı / Çift terapisi
Terapinin, psikolojik iyileşme ve gelişme sağlayan bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır. Araştırmalar, terapinin psikolojik sorunları gidermede %85 etkili olduğunu bulmuştur. %85 etkililik oranı, terapide hangi yöntemin kullanıldığından bağımsızdır.